Over ons

Wij connecten scholieren en studenten met elkaar

Over ons

Nu alle scholen zijn gesloten en de eindexamens zijn afgelast, komt voor veel scholieren het kiezen van een vervolgstudie erg dichtbij. Dit kan opeens een stuk moeilijker zijn door het afgelasten van open dagen, meeloopdagen en proefstudeer-dagen.
Ondanks dat verschillende instellingen deze momenten omschakelen naar online, kan het persoonlijk contact met een student tijdens zo’n meeloopdag veel nieuwe inzichten geven in de studielast, sfeer in de stad en woonopties.

Voor mij, Marloes Noordkamp, masterstudente Psychologie, waren om deze reden juist de meeloopdagen erg waardevol. Hierop heb ik niet alleen mijn studiekeuze gebaseerd, maar ook mijn keuze voor de stad waar ik wilde studeren.
Gelukkig geven veel studenten op social media aan bereid te zijn om de vragen van scholieren te beantwoorden. Hierdoor wordt die persoonlijke contact alsnog mogelijk.

Om te voorkomen dat deze scholieren beperkt zijn tot hun eigen sociale omgeving, heb ik samen met Christian van der Nat van HelloDot de website www.studentenvoorscholieren.nl opgezet. Hier kunnen scholieren in contact komen met studenten.
Hierbij vinden we het belangrijk dat

  • contactgegevens niet openlijk op de website staan
  • de website overzichtelijk is voor iedereen
  • de website verspreid kan worden door Nederland

Op deze manier kun je niet alleen in contact komen met die broer van een vriendin die al studeert, maar ook met iemand aan de andere kant van het land!

Hopelijk kunnen we ook jou snel verbinden!

Marloes Noordkamp